ÖQ MOB

A fenntarthatóbb életmódhoz elengedhetetlenül szükséges az összefogás, közös felelősségvállalás elősegítése. Fontos lépés a környezettudatos magatartás elemeinek és a környezetért felelős életvitelhez szükséges képességeknek a fejlesztése. Mind az együttműködési, mind a természettudományos képességek fejlesztését a kora gyerekkortól kezdve, kiemelten a gyermek és ifjúsági korcsoport számára, megfelelő formában, és kedvező irányú attitűdváltozás elérése érdekében kell végrehajtani. Az oktatási rendszer által le nem fedett témakörökről (pl.: fenntarthatóság, környezettudatos életmód) szóló felkészítést a nem-formális és informális tanulási környezeti nevelési módszerek bevezetésén keresztül lehet megoldani.

Kiemelt fontosságú a környezetvédelemi problémák iránti fogékonyság, a környezeti nevelés széleskörű elterjedése, a felnövekvő generációk környezet- és természetvédelmi gondolkodásának, szemléletének fejlődése, felelősségtudatuk erősítése. Kiemelt fontosságú a civil szervezetek, oktatási intézmények együttműködése, összefogása.

Az ÖQ Klub – Legyél Te is egy napra környezettudatos program folytatásaként és számos, a régióban folyó fenntarthatósági program kapcsolódásaként kíván szervezetünk egy olyan kommunikációs kampányt (ÖQ MOB) megvalósítani, amely figyelmet a környezeti értékek védelmére. A programsorozatot 2011. szeptemberétől Szeged két középiskolájában kívánja szerveztünk 6-6 alkalommal és a program zárásaként egy közös Flash Mob akció keretében hívná fel a figyelmet globális problémákra valamint a környezeti etikára és a fenntartható fejlődésre.

Projekt kód: 
HU-12-87-2011-R3